Aloise Jiráska 598, Králíky 56169 • 720 051 564

Apartmány a okolí

9 Dub

Něco málo o Králicku

Historicky první písemná zmínka o městě Králíky pochází z roku 1568. Rozkládají se na ploše přibližně 5279 hektarů, kde žije přibližně 4 500 obyvatel. Nachází se blízko hraničního přechodu do Polska v Dolní Lipce.  Nejbližšími většími městy jsou Žamberk, Šumperk a Zábřeh.

Městem protéká Králický potok a na kraji města se nachází Králický rybník, kde se hojně rybaří.  Na vrcholu nedalekého Králického sněžníku (1424 m. n. m.) pramení řeka Morava.

V oblasti Králík je hojnost naučných stezek, které jsou i často zaměřeny na místní opevnění z Druhé světové války. Pokud máte rádi nádherné výhledy, můžete navštívit Horu Matky Boží, která je dostupná pěšky přímo z našich apartmánů. Na vrcholu, kam se dostanete lipovou aleji, která je lemovaná barokními kapličkami, můžete obdivovat místní klášter. Nedaleko se nachází rozhledna Vrch Val. Ta není jedinou rozhlednou na Králicku, dále je zde rozhledna na Křížové hoře, na Suchém Vrchu, dřevěná rozhledna na vrcholu Klepý. Jednou z největších místních atrakcí, co se výhledů týče, je nově zbudovaná Stezka v oblacích na Dolní Moravě.

Když už je řeč o Dolní Moravě, nachází se zde moderní lyžařské středisko s mnoha vleky a sjezdovkami. Mimo jiné je možné využít služeb lyžařské školy, dětských ski parků, bobovou dráhu, večerní sáňkování, výšlapy na sněžnicích a dlouhé kilometry běžkařských tratí. Na bobové dráze se můžete projet samozřejmě i v létě. Nebo si můžete skočit do adrenalinového parku, zaházet si v disc golf parku, sjet si hory na koloběžkách nebo to rozjet na single trailech.

Králíky mohou být i Vaším startovním bodem na mnoha kilometrových cyklotrasách, či pěších turistických trasách. Jednou z mnoha těchto tras může být například Králíky – Červený Potok (č.52) – Vysoký Potok (č.52) – Sv. Trojice (č.4071) – Mlýnický Dvůr (č.4071) – Suchý vrch (č.4071) – Bouda (č.4071) – Mladkov (č.4071) – Lichkov (č.52) – Králíky (č.52)